Sakarya’da Mesleki ve Teknik İş Birliği Protokolü Tanıtıldı

Tarım ve Orman Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan “Mesleki ve Teknik Eğitim İş Birliği” protokolü Sakarya’da ilgili kurumların il müdürleri tarafından tanıtıldı.

Sakarya Erenler Şenpiliç Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ndeki tanıtım toplantısında protokolün detaylarını paylaşan İl Milli Eğitim Müdürü Ebubekir Sıddık Savaşçı, iş birliğinin eğitim-öğretim yılında “Tarım Hayvan Yetiştiriciliği ve Sağlığı ile Laboratuvar Hizmetleri” alanında 123 okul, 9 bin 309 öğrenci ve 264 öğretmeni kapsadığını aktardı.

Yabancı dil ağırlıklı olarak alan öğretim programları ve yüz yüze dijital eğitim materyallerinin hazırlanacağını anlatan Savaşçı, atölye, laboratuvarlar, eğitim merkezleri, araştırma enstitüleri ve arazilerde işbaşında eğitim düzenleneceğini kaydetti. Savaşçı, alandan mezun olan öğrencilerin tarım sektöründe istihdam için ortak proje ve çalışmalar yapılacağına değinerek alana uygun tohum, gübre, fide, canlı hayvan ve benzeri temrinlik malzeme desteği sağlanacağını ifade etti.

Büyükşehir Belediyesi ile yapılan protokol kapsamında kente on altı derslikli, özellikle akıllı tarımın içerisinde olduğu meslek lisesi kazandıracaklarını bildiren Savaşçı, “İnanıyorum ki, meslek lisemiz bittiğinde Türkiye’de tarım alanında en donanımlı lise olacak” dedi. Savaşçı, desteklerinden dolayı Vali Çetin Oktay Kaldırım’a ve Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce’ye teşekkür etti.

Tarım ve Orman İl Müdürü Ali Ulvi Özerdem de protokolün amaç ve hedefler kısmına ilişkin bilginin en güçlü tarımsal girdi olduğu bilinciyle, özellikle gençlerin eğitime entegre olmuş doğru bilgiyle buluşan ve dünya ile rekabet edebilen birey olmasını hedeflediklerini vurguladı. Bakanlığın üretimi desteklemeye, tarımsal verimliliği artırmaya ve doğal kaynakların sürdürülebilir kullanımına imkân veren politikaları uygulamaya koyduğuna dikkat çeken Özerdem, “Giderek tükenen doğal kaynakların tarım faaliyetleri sırasında etkin, sürdürülebilir ve çevre dostu uygulamalar temelinde kullanılması, teknoloji ile geleneksel tarımın entegrasyonunun sağlanması, gıda güvenliği ve güvenilirliği olgusunun hayatımıza girmiş olması gibi pek çok etken tarım ve eğitim dünyasının iş birliğini gerekli ve önemli kılmaktadır” dedi.

Comments are closed.

Navigate