Darüşşafaka Eğitim Kurumları, afet bölgesinde yaşayan ve depremden etkilenen öğrencilere kapılarını açtı. Genel Müdür Ebru Arpacı, depremden etkilenen öğrencilerin eğitimlerine devam edebilmeleri için yapılan çalışmaları ve 21 Mayıs’ta yapılacak Darüşşafaka Giriş Sınavı’na afet bölgesinden öğrenci kabulüyle ilgili detayları anlattı.
OKULA ALINACAK TOPLAM ÖĞRENCİ SAYISI İKİ YÜZ YİRMİ
“Depremlerden sonra hemen okulumuzda kriz masası oluşturduk. Deprem bölgesinde yaşayan ve ara tatilden okula dönmemiş olan tüm öğrencilerimize ve velilerimize ulaştık. Öğrencilerimizin hızlıca deprem bölgesinden tahliye edilmesini ve okulumuza getirilmesini organize ettik. Ardından depremden etkilenen doksan iki velimizden bölgede kalanların hepsini evlerinde ziyaret ettik. Onlara maddi desteğin yanı sıra psikolojik destek de vermeye başladık. İstanbul’a ya da başka illere gitmek isteyen velilerimiz için gerekli organizasyonu yaptık. İstanbul’a gelen velilerimiz şu anda bizim gözetimimiz ve desteğimiz altında bulunuyorlar.

“Yine afet bölgesinde yaşayan ve depremden etkilenen öğrencilerimizin 5. sınıftan 12. sınıfa kadar ortaöğretimine devam eden kardeşlerine Darüşşafaka Eğitim Kurumları’nın kapılarını açtık. Böylelikle on sekiz çocuğumuz 2022-2023 Eğitim ve Öğretim Yılı’nda Darüşşafaka Eğitim Kurumları’nın çatısı altında tam burslu ve yatılı olarak eğitimlerine devam edecekler. Öğrencilerimizin tüm giderleri de Cemiyetimiz tarafından karşılanacak.
“Deprem bölgesinde ebeveyn kaybı yaşayan çocuklara nitelikli eğitim sunmak için Türkiye İş Bankası’nın verdiği destekle okulumuzun imkânları dahilinde öğrenci kabul kontenjanını artırdık. Yetmiş ilimiz için 120, afetten etkilenen on bir ilimiz içinse ek 100 kontenjan oluşturduk. Böylelikle Darüşşafaka Giriş Sınavı ile okula alınacak toplam öğrenci sayımız 220’ye yükseldi. Okulumuzda sekiz yıl boyunca tam burslu, yatılı, nitelikli eğitim görecek 100 öğrenci dışında deprem bölgesindeki 100 öğrenciye daha eğitim bursu vereceğiz ve onları uzaktan eğitimle destekleyeceğiz.
“Depremden etkilenen 40’a yakın mezun öğrencimize ‘doğal afet bursu’ sağlarken, bölgeden 48 öğrenciyi de lise hazırlık sınıfı açarak okulumuza almayı planlıyoruz. Bunun için Millî Eğitim Bakanlığı’na başvurumuzu yaptık. Okulumuzun imkânları doğrultusunda bu büyük afetin açtığı yaraları sarmak için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz.”
DARÜŞŞAFAKA GİRİŞ SINAVI BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?
“Öncelikli olarak elbette Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak gerekmektedir. Anne ve/veya babası hayatta olmayan (deprem illerinde deprem öncesi veya sonrası olabilir), 2022-2023 Eğitim ve Öğretim Yılı’nın ilk yarıyılında depremin yaşandığı on bir ilden birinde dördüncü sınıfta okuyan veya deprem bölgesinde yaşamadığı halde depremde anne ve/veya babasını kaybetmiş çocuklarımız 21 Mayıs’taki sınavımıza katılabilecekler. Bu arada depremden etkilenmiş çocuklarımız, başka il merkezlerinde sınavımıza girebilecekler. Sınavımız birinci dönem Türkçe, matematik ve genel yetenek alanlarından oluşmaktadır. Deprem bölgesi öğrencilerimiz için bir sıralama sınavı olacaktır. Bir puan barajı olmayacaktır.
“Öğrenci kabulü ile ilgili tüm duyuruları gerek web sitemizin, gerek televizyonun, gerek yazılı gerekse dijital medyanın tüm imkânlarını kullanarak yapıyoruz. Ayrıca Darüşşafaka Eğitim Kurumları’nda çalışan öğretmenlerimiz bölgede ulaşabildikleri okul yöneticileri ve eğitimcilerle de sürekli iletişim içindeler. Deprem bölgesindeki on bir il dahil toplamda otuz yedi ilde düzenleyeceğimiz sınavımıza öğrenciler online olarak www.darussafaka.org üzerinden başvuru yapabilir. Dileyen öğrenciler ise başvuru için gerekli evrakları postayla ya da elden Darüşşafaka Eğitim Kurumları’na iletebilir.”
DARÜŞŞAFAKA DEPREM DESTEK KAMPANYASI
“Depremden etkilenen çocuklarımıza daha çok imkân tanımak, hak ettikleri nitelikli eğitimi sunmak ve deprem bölgesinden çok daha fazla öğrenciye ulaşmak amacıyla Deprem Destek Kampanyası yürütüyoruz. Bu kampanya ile amacımız hızlıca dersliklerimizin, laboratuvarlarımızın sayısını artırmak; öğrenci evlerimizi, etüt ve çalışma alanlarımızı kapasitemize uygun hale getirmek; eğitim kadromuzu büyütmek, yine öğrencilerimizin müzik, spor ve sanat alanlarını kapasiteye göre düzenleyebilmektir. Deprem bölgesindeki 100 çocuğumuzun eğitim-öğretim bursunu, depremden etkilenen 40 üniversite öğrencisi Darüşşafaka mezununa sağladığımız bursları da bu desteklerle ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyoruz. Hayırsever bireyler ve kurumlar www.darussafaka.org ya da Darüşşafaka Cemiyeti’nin banka bağış hesapları üzerinden kampanyamıza destek verebilirler.
“Kahramanmaraş ve Hatay merkezli depremlerde ülkemizin güzel çocuklarına şefkat yuvamızın kapılarını olabildiğince açma çabamız vardır. Tüm imkânlarımızı seferber ederek gerek Darüşşafaka çatısı altında daha çok çocuğumuzun eğitim alabilmesi gerekse deprem bölgesinde eğitimlerine devam edebilmeleri için elimizden geleni yapacağız. Bu yıl toplamda 220 öğrencimize şefkat yuvamızın kapılarını açabiliyoruz. Daha çok çocuğumuza imkân sağlayabilmek için çalışmaya ve projeler üretmeye devam edeceğiz. Bu bizim, vatanımıza ve bizi var eden halkımıza karşı en büyük sorumluluğumuzdur.”

Comments are closed.