TİA Tarafından “Elmas Marka” Seçildik

Türkiye İtibar Akademisi (TİA) tarafından bu yıl beşinci kez gerçekleştirilen Ekonomiye Fayda Endeksi (EFE) raporu yayınlandı. Ürün ve hizmetleri ile ön plana çıkan, Türkiye ekonomisine ve sosyal yaşama en çok katkı sağlayan kurum ve markalar puanlarına göre sırasıyla elmas, platin ve altın liglerde yer aldı. Rapora göre Şenpiliç olarak ürünlerimiz, hizmetlerimiz, yönetim performansımız ve topluma sağladığımız faydalar yönünden “elmas marka” seçildik.

Ekonomiye Fayda Endeksi (EFE) hakkında bilgi veren Türkiye İtibar Akademisi Başkan Yardımcısı Özüm Acar “Türkiye İtibar Akademisi olarak bu yıl beşinci kez Ekonomiye Fayda Endeksi’ni açıklamaktan gurur duyuyoruz. EFE, şirketlerin topluma sağladığı sosyal fayda, ürün ve hizmetlerinin sağladığı fayda ve firma niteliği olarak üç farklı alanda değerlendirilmesi ile ortaya çıkan bir çalışma. Araştırma başta itibar, güvenilirlik, sosyal fayda, ürün, hizmet ve yönetim performansı olmak üzere birçok alanda en iyileri ortaya çıkarıyor” dedi.

67 SEKTÖR MERCEK ALTINA ALINDI

Bu yıl farklı sektörlerin de araştırmaya dahil edildiğini belirten İtibar Akademisi Direktörü Arlin Tavit, “Geçtiğimiz yıl yaklaşık 40 sektör endeks içerisinde yer alırken bu yıl sektör sayısını 60’ın üzerine çıkardık. Bilgisayar destekli telefonla arama (CATI) yöntemi ile yaklaşık 14 bin kişi aranarak gerçekleştirilen araştırmada 26 bölgede 72 il çapında çalışmamız tamamlandı” dedi.

Comments are closed.

Navigate