Niğde Ulukışla Çiftliğine İlk Yem Sevkiyatımız Gerçekleşti

Tam entegrasyona sahip Şenpiliç’in üretim süreci yem üretimi ile başlıyor. Şenpiliç yem tesislerinde üretilen yemler, piliç için gerekli olan tüm besin ihtiyaçlarını karşılayacak titizlikle hazırlanan özel formüller ve kaliteli hammaddeler kullanılarak elde ediliyor. Bu anlayış ile hareket eden Şenpiliç’in Sakarya’da bulunan Adliye Yem Fabrikası’ndan Niğde Ulukışla’daki çiftliğimize ilk yem sevkiyatı gerçekleşti.

NİĞDE ULUKIŞLA ÇİFTLİĞİ

Niğde ili Ulukışla ilçesi Kemalpaşa Mahallesi’nde kurulan “Ulukışla Damızlık Yumurta Üretim Çiftliği”, 88 bin 786 m2 arazi üzerine 28 bin m2 kapalı alana sahip.

Çiftlik inşaatına geçtiğimiz yıl Eylül ayında başlanırken, inşaat süreci ise yaklaşık bir yıl devam etti. Çiftlikte 12 kümes bulunurken, toplam 24 bin 340 m2 hayvan yaşam alanı ve dişi + horoz 175 bin adet kapasitesi bulunuyor.

TÜM İŞLEMLER SON TEKNOLOJİ İLE GERÇEKLEŞİYOR

Yumurta toplama işlemi otomatik folluk, yumurta taşıma konveyörü ve yumurta tasnif makinesi ile el değmeden yapılırken, çiftlik ana yem siloları yol kenarında bulunuyor. Yem kamyonları çiftlik içine girmeden yemi boşaltabiliyor. Kümes ısıtma işlemi ise alttan ısıtma sistemi ile yapılıyor.

Comments are closed.

Navigate