Şenpiliç’e Bir Ödül de OSBÜK’ten

Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) tarafından TEPAV iş birliğiyle gerçekleştirilen OSB Yıldızları Araştırması sonuçları açıklandı. Şenpiliç, OSB’lerde “Stajyer İstihdamını En Çok Artıran” üçüncü firma seçildi.

Firmaların Ar-Ge’den ihracata, istihdamdan üretime kadar geniş bir yelpazede yaptığı çalışmaların esas alındığı araştırma sonucunda 12 farklı kategoride ilk 10’a giren OSB’lerdeki 77 firma ve kuruma 126 verildi. 2021 yılı bilanço verilerinin dikkate alındığı araştırmaya 38 şehir ve 82 farklı OSB’den şirket katılım sağlarken, katılımcı firmalar ağırlıklı olarak makine, tekstil, gıda ve ana metal sanayi olmak üzere 29 farklı sektörden oluştu. Şenpiliç, 2021 yılı OSB Yıldızları Araştırması sonuçlarına göre “Stajyer İstihdamını En Çok Artıran” firma seçilerek ödül aldı.

Ankara’da düzenlenen törende OSB’lerin yıldızlarının ödülleri, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, OSBÜK Başkanı Memiş Kütükcü ve TBMM Sanayi Komisyonu Başkanı Ziya Altunyaldız tarafından verildi.

Ödül töreninin açılış konuşmasını yapan OSBÜK Başkanı Memiş Kütükcü, OSB’lerin 2021 yılında bir önceki yıla göre brüt satışlarını %75, ihracatlarını %46,5, istihdamlarını % 11,7, kadın istihdamını ise %13,8 artırdıklarını belirterek ödül alan firmaları tebrik etti.

Comments are closed.

Navigate