Doğanay ve Yeniköy Tesislerimiz Kendi Enerjilerini Üretmeye Başladı

Çevreye ve doğaya her zaman büyük önem veren Şenpiliç, Doğanay ve Yeniköy Damızlık tesislerine kurulan Güneş Enerji Sistemleri ile kendi enerjilerini üretmeye başladı. Üretilen enerji tesislerin enerji ihtiyacını karşılayarak maliyetlerini ciddi oranda düşürecek.

Şenpiliç Yapı işleri Elektrik Saha Kontrolörü Furkan Tarancı, güneş enerji sistemlerinin şirketin ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde tasarlandığını belirterek, ‘’Enerji ihtiyacında dışa bağımlılığı azaltıyoruz. Enerjimizi kendimizin üretmesi, bize çok şey kazandıracak. Daha da önemlisi yenilenebilir enerji ile doğaya da katkı sağlayacağız. Sıfır atık ile enerji üreteceğiz’’ diyor.

Güneş enerji panellerine ilgi her geçen gün daha da artıyor. Bu doğrultuda projenin içeriğiyle ilgili bilgi verebilir misiniz?

Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de enerji fiyatları önceki yıllara göre büyük bir artış gösteriyor. Elektrik, bizim gibi sanayi kuruluşlarının büyük bir gideri olarak kabul ediliyor. Dışa bağımlı olduğumuz bu gideri yenilenebilir bir kaynaktan sağlayarak hem şirketimize hem de ülkemize faydalı bir yatırım gerçekleştirdik. Doğanay ve Yeniköy Damızlık tesislerine yapılan güneş enerji sistemleri tüm yıl enerji sarfiyatımız hesaplanarak, kendi ihtiyacımızı karşılayacak şekilde tasarlandı.

Güneş enerjisi panellerinin Şenpiliç’e katkıları neler olacak?

Doğanay ve Yeniköy GES için enerji ihtiyacımızın büyük çoğunluğunu yenilenebilir enerji kaynaklarından karşılayacağız. Doğaya, karbondioksit (Co2) salınımının önüne geçerek, Doğanay GES için 291.600kwh/yıl enerji üretimi, Yeniköy GES için 583.200kwh/yıl enerji üretimini öngörüyoruz. Neredeyse tüm elektrik enerji ihtiyacımızı dışa bağımlı olmadan sıfır atık ile enerji üreteceğiz.

Güneş enerjisi panellerinin yıllık cironuza katkısı nasıl olacak?

Bu hesaplar hava ve gün ışığına göre değişkenlik gösterecektir. Fakat ortalama Doğanay GES için elektrik yıllık tasarrufu 400 bin TL (tarımsal sulama), Yeniköy GES içinse yıllık elektrik tasarrufu 1 milyon TL (ticarethane) olacak.

Güneş enerjisi kullanımı ile ilgili neler söylemek istersiniz?

Yaşamın temel kaynağı olan güneş en temiz enerji kaynaklarından biri olarak kabul ediliyor. Biz de firmamız bünyesinde tüm tesislerimizde bu enerji kaynağını uygulayarak, enerji ihtiyacımızın yenilenebilir enerji kaynaklarından karşılayacağız. Bu da doğaya, çevreye ve gelecek nesillere iyi bir gelecek bırakmak anlamına gelecek. Şirket olarak, yenilenebilir enerji yatırımlarımıza devam edeceğiz.

Comments are closed.

Navigate