Genç Miray Kurtuldu, Jimnastikte Ülkemizi Temsil Etmeyi Hedefliyor

Şenpiliç Lüleburgaz Şube Müdürü Kağan Kurtuldu’nun 8 yaşındaki kızı Miray Kurtuldu, genç yaşına rağmen Jimnastik sporunda elde ettiği başarılarla dikkat çekiyor. Okullar arası turnuvalarda birincilikler elde eden ve çalışmalarına ara vermeden devam eden Miray, jimnastikte kendisini daha da geliştirerek ülkemizi uluslararası arenalarda temsil etmeyi hedefliyor.

Miray’ın babası Kağan Kurtuldu ile kızının jimnastiğe başlama sürecini, elde ettiği başarıları, hedeflerini ve bu sporun genç Miray’a kazandırdıklarını konuştuk.

Miray Kurtuldu ne kadar süredir jimnastik sporu ile ilgileniyor?

Miray, jimnastik sporuna 4 yaşında Uludağ Üniversitesi Jimnastik kulübünde başladı. 1 yıl burada eğitim aldıktan sonra Lüleburgaz’a taşındık. İl Gençlik Spor Müdürlüğü’nde çalışmalarına tekrar başladı. Fakat pandemi nedeniyle bir yıl kadar çalışmalardan uzak kaldı. 2021 yılında yolumuz Tutku Jimnastik Spor Kulübü ile kesişti. Alt yapısının normal gruplardaki arkadaşlarından önde olduğunu fark eden hocalarımız, Miray’ı minikler yarışma takımına dahil etti.

Bu zamana kadar hangi turnuvalara katıldı?

10 Mayıs 2022 tarihinde yapılan Kırklareli Okullar Arası jimnastik turnuvası ilk tecrübesi oldu. Burada Artistik Jimnastik Turnuvası Minikler B kategorisinde il birinciliğini elde etti. 23-24 Mayıs 2022 tarihinde de Sakarya’da düzenlenen Anadolu Yıldızlar Ligi’ne katıldı.

Küçük yaşta jimnastik ile ilgilenmesi çocuğunuza ne gibi faydalar sağladı?

Öncelikle her işte olduğu gibi; başarı sevdiği işi yapmaktan geliyor. Ebeveyn olarak tek desteğimiz ilgi alanını keşfetmek ve ona bu ortamı elimizden geldiğince sağlamak oldu. Hayatının odak noktasına sadece okulu ve öğretimi yerleştirmek istemiyoruz. Elimizden geldiğince yarışmacı olmaya değil; iyi bir sporcu olmaya yönlendiriyoruz. Eğitim kompleks bir yapı. Spor aslında; o farkında olmadan disiplin ve çalışmanın önemini öğretiyor. Okul başarısına büyük katkısı var. Jimnastik sporunun zorlu çalışma süreci pes etmemeyi öğrettiğini ve özgüven yüklediğini görebiliyorum.

Comments are closed.

Navigate