Sağlıklı Beslenme ve Bağışıklık Sistemi

Bağışıklık sistemimiz; vücudumuzu yabancı organizmalar, virüsler ve toksinler dahil olmak üzere, antijenlerden korumak için hiç durmadan çalışıyor. Peki, sağlıklı gıdalar tüketerek ve dengeli beslenerek bu sistemi güçlendirmemiz mümkün mü? Çalışmalar, beslenme tarzının bir kişinin bağışıklık tepkisini de etkileyebileceğini gösteriyor.

GÜÇLÜ BİR BAĞIŞIKLIK SİSTEMİ İÇİN BESLENMENİN ÖNEMİ

Katkı maddeli gıdalar, ilave şeker ve yüksek kalorili yiyeceklerin aşırı tüketiminin, bağışıklık sistemini zayıflattığı biliniyor. Bununla birlikte, besleyiciliği yoğun, sağlıklı gıdalar ise bağışıklık tepkisi için faydalı olarak gösteriliyor. Zeytinyağı, beyaz et, kuruyemişler, taze sebzeler, bakliyatlar, meyveler ve sebzeler, sağlıklı beslenme ile hastalık riskinizi en aza indirmenize yardımcı oluyor. Tüm bu gıdalar; A, B6, B12, C, D vitaminleri; demir, selenyum, folat ve çinko gibi besin maddelerini içeriyor. Bu besin maddeleri, bağışıklık isteminin en iyi şekilde çalışması için hayati bir öneme sahip. Lif içeriği yüksek bir beslenme tarzı ile de kısa zincirli yağ asitlerinin üretimi, desteklenebilir.

PİLİÇ ETİ, SAĞLIKLI VE DENGELİ BESLENME İÇİN ŞART!

İçerdiği yüksek protein sayesinde piliç eti, bağışıklık sisteminin güçlü olması için gereken besin öğelerinden biri. Bağışıklık sisteminin en önemli oyuncularının yapıtaşını da proteinler oluşturuyor. Piliç eti protein içeriğinin yanı sıra içerdiği vitamin ve mineraller sayesinde de sağlıklı ve dengeli bir beslenme için vazgeçilmez. Piliç etinde bulunan proteinler, sağlığımız için gerekli tüm amino asitleri içeriyor. Bu yüzden, günlük enerji, protein, yağ, vitamin ve mineralleri kapsayacak bir diyette piliç eti mutlaka yer almalı. Piliç eti, demir ve çinko açısından da oldukça zengin. Piliç etindeki çinko, optimal bağışıklık fonksiyonlarının korunmasına yardımcı oluyor. Metabolik performansı etkileyen ve gerekli bir mineral olan selenyum da piliç etinde bolca bulunuyor. Selenyum, hücre hasarlarını engelleyen, tiroid fonksiyonlarını düzenleyen ve kanser oluşumunu engellemeye yardımcı olan bir antioksidan olarak biliniyor. Piliç etinde, alınan besinleri enerjiye ve vücudun ihtiyacı olan diğer öğelere çevirmede büyük önem taşıyan enzim aktivitelerini destekleyen B6 ve B12 vitaminleri de oldukça fazla.

Comments are closed.

Navigate