Türkiye’nin Usta Kasapları Sosyal Medyada

En önemli geçim ve besin kaynaklarından biri hayvancılık olan toplumumuzda, yerleşik düzene geçtikten sonra en önemli mesleklerden biri de kasaplık olmuştur. Osmanlı saray mutfağının en sevilen menülerinin başında gelen, çeşitli sebze ve meyvelerle pişirilen envaiçeşit yemeklerin ana malzemesi, misafir sofralarının, bayram yemeklerinin ve özel gün menülerinin baş tacı olan protein kaynağı beyaz ve kırmızı etin sofralarımıza özenle gelmesini sağlayan Usta Kasaplarımız Şenpiliç’in hayata geçirdiği “Usta Kasap” sosyal medya hesapları üzerinden tüm Türkiye ile buluşuyor.

Kasaplık mesleği bir sanat aslında çünkü hayvanın anatomisinden başlayarak kesiminden parçalanmasına, muhafazasından sunumuna, pişirme tekniklerinden servisine, pazarlamasından nakliyesine kadar mesleğin tüm gerekliliklerini en iyi şekilde bilen Usta Kasaplarımız, sektöre nitelikli eleman yetiştirmesiyle de çok önemli bir meslek kolunun öncülüğünü yapıyorlar.

Bu doğrultuda sektörde ve kasaplarımız arasında bilgi paylaşımını artırmak, iletişim ağını güçlendirmek, mesleğin gelişimine katkı sağlamak amacıyla Şenpiliç Usta Kasap sosyal medya hesaplarını kurduk. Bu yılın başından bu yana Türkiye çapında tüm Usta Kasaplarımıza ulaşma amacıyla yürüttüğümüz sosyal medya hesaplarımız çok kısa sürede binlerce takipçi, abone ve izlenme oranlarına ulaştı.

Türkiye’nin Usta Kasaplarının geleneksel usta tariflerinden yaratıcı tariflere, vitrin ve reyon düzenleme önerilerinden uzman bilgilerine, genç kasaplarımıza mesleki gelişim üzerine bilgilerle birlikte, geçmişten günümüze kasaplık mesleği üzerine ilgi çekici paylaşımlar ve güncel veriler Şenpiliç Usta Kasap hesaplarımızda…

Birbirinden ilginç hikâyeler, sohbetler, ustalıklar, tüyolar, dünyadan ve Türkiye’den sektörle ilgili gelişmeler için Usta Kasaplarımızın buluşma adresi…

Bizi Takip Edin

Comments are closed.

Navigate