Şenpiliç’ten 520 Öğrenciye Eğitim Desteği

Sakarya İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Şenpiliç arasında 520 öğrencinin eğitimini öngören “Mesleki ve Teknik Eğitim İş Birliği Protokolü” imzalandı. İş birliği protokolü ile Sakarya’da nitelikli iş gücü ihtiyacının karşılanması, eğitim sistemiyle çalışma hayatı arasındaki ilişkilerin güçlendirilerek insan kaynağının geliştirilmesi amaçlanıyor.

Milli Eğitim Bakanlığı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı arasında imzalanan protokol kapsamında Sakarya’da nitelikli iş gücü ihtiyacını karşılamak amacıyla öğrencilerin ilgi, istek, yetenek ve kişilik özelliklerini ortaya çıkaracak çalışmalar gerçekleştirilecek. Öğrencilerin başarılı ve mutlu olabilecekleri bir mesleği seçmeleri için meslekler hakkında bilgilendirilmeleri sağlanacak.

Şenpiliç ile protokolü imzalayan Sakarya İl Milli Eğitim Müdürü Ebubekir Sıddık Savaşçı, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in öncülüğünde 3308 Sayılı Mesleki Eğitim Kanunu’ndaki değişiklikler sayesinde Mesleki Eğitim Merkezleri’nde büyük bir ivme kazanıldığını ifade etti. Savaşçı, Sakarya’da Mesleki Eğitim Merkezleri’ne kayıt olan öğrenci sayısının günden güne artarak hem nicelik hem de nitelik olarak istenen hedeflere ulaşılacağını ve nitelikli istihdamın önemli gelişme kaydedeceğini belirtti. Erenler İlçe Milli Eğitim Müdürü Ayhan Ersoy, Mesleki Eğitimden Sorumlu Şube Müdürü Adem Doğan, Şenpiliç yetkilileri ve okul yöneticilerinin katıldığı protokol imza töreninde Sakarya İl Milli Eğitim Müdürü Savaşçı, Mesleki Eğitim Merkezleri’nin öğrencilere sağladığı avantajları anlatarak, “Sektörel iş birliğini güçlendirmek için çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Comments are closed.

Navigate