Atık Toplama Yarışmasının Üçüncüsü Şenpiliç MTAL

Sakarya Büyükşehir Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle öğrencilerde sıfır atık farkındalığı oluşturmak ve atıkların vereceği zararların önüne geçmek amacıyla düzenlenen “Bitkisel Atık Yağ ve Tekstil Atıkları Toplama Yarışması”nda kazanan okullar belli oldu. Şenpiliç Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi üçüncü oldu. Düzenlenen törende dereceye giren okullar ödüllendirilirken, öğrencilere bisiklet hediye edildi.

Sakarya İl Milli Eğitim Müdürü Ebubekir Sıddık Savaşçı, İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Dairesi Başkanı Mustafa Yıldırım, öğretmenler, öğrenciler ve okul müdürlerinin de katıldığı ödül töreninde konuşan Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, çevrenin korunmasının önemine vurgu yaparak, “Gelecek için, insanlık için, dünya için bugün burada çok önemli bir etkinlikte buluştuk. Çevreye bizim elimizden atıkları atarsak, çevremiz kullanılamaz hale gelir. Onları bertaraf etmezsek doğduğumuz dünyada yaşayamayız. Sıfır atık ve geri dönüşüm çalışmalarımız sadece bir proje değil, hayatın kendisidir. Çevreyi terk edemeyiz, yoksa çevreyle beraber yok oluruz” dedi.

Çevreye verilen değerin gelecek nesillere verilen en büyük hediye olduğunu belirten Başkan Yüce, “Kullanacağımız kadar kullanıp, kullandıklarımızı da heba etmeyelim, atıklarımızı mutlaka değerlendirelim. Gelecek nesilleri düşünmemiz lazım çünkü bu dünya bize ait değil. Çevremizi koruyup kollayarak kendimizden sonrasını düşüneceğiz. Bizde geleceği düşünerek Türkiye’nin en önemli çöp dönüşüm merkezini inşa ettik ve işletiyoruz. Çöplerimizi geri dönüştürürken elektrik enerjisi üretiyor ve geleceğimiz için temiz bir ortam oluşturuyoruz” diye konuştu.

Öğrencilerde sıfır atık farkındalığının oluşmasının, yetişen yeni neslin bitkisel atık yağ ve tekstil atıkları toplama bilinci kazanmasının, atıkların çevreye ve insanlara vereceği zararların önüne geçilmesinin hedeflendiği yarışmanın ödül töreninde, programa katılan öğrencilerden 10 kişiye çekilişle bisiklet hediye edildi. Yarışmada dereceye giren okullar ise Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce’den ödüllerini aldılar. Dereceye giren Şenpiliç MTAL Kimya Teknolojisi Alanı öğrencilerimizi ve öğretmenlerimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.

Comments are closed.

Navigate