IOT SAKARYA Takımımızdan Teknofest’te Büyük Başarı

21-26 Eylül 2021 tarihleri arasında İstanbul Atatürk Havalimanında gerçekleştirilen Dünyanın en büyük teknoloji festivali olan TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali finallerinde Aydın Gürdamar Ortaokulu öğrencileri büyük başarıya imza attılar.

35 ayrı kategoride düzenlenen yarışma finallerinde okulumuza ait IOT SAKARYA takımı farklı kategorilerde 3 ayrı proje ile yer alarak dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. Okul Müdürü Mesut Topal’ın danışmanlığında kurulan takımımızda öğrencilerimiz Eylül Yalçın, Fatma Zehra Buruşoğlu, Selen Ataman ve Ahmet Ali Alkan yarışma süresince ziyaretçilere projelerini tanıtma fırsatı buldular.

16 Bin 342 Proje Arasında 2.’lik

Birçok ünlü ismin ziyaret ettiği standımızda sunduğumuz projelerimiz büyük beğeni toplarken aynı zamanda yarışma jürileri tarafından da puanlanarak değerlendirildi. Yapılan değerlendirmeler neticesinde “İnsanlık Yararına Teknolojiler’’ kategorisinde Afet Yönetimi alanında yer alan ‘’Sel Kalkanı’’ projemiz, bu alanda yarışan 16 bin 342 proje arasından 2. olarak ödüle layık görüldü.

“Çok Mutlu ve Gururluyuz”

Konuyla ilgili duygularını dile getiren Okul Müdürü ve IOT Sakarya Takım Danışmanı Mesut Topal, bu yıl öğrencilerle birlikte Teknofest için büyük bir çalışma yürüttüklerini belirterek, ilk kez katıldıkları Teknofest’ten ödülle dönmüş oldukları için çok mutlu ve gururlu olduklarını ifade etti. Teknofest’in öğrenciler için çok önemli bir organizasyon olduğunu dile getiren Topal, tüm öğrencileri, Teknofest için projeler geliştirmeye ve yarışmalara katılmaya davet etti.

Comments are closed.

Navigate