Kadın Sanayicilerden Eğitime Destek

Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi (AOSB) bünyesinde 2016 yılından beri hizmet veren Kadın Sanayiciler Platformu, teknolojik ve sürdürülebilir bir yaklaşımla A’dan Z’ye yenileyeceği Misis’teki bir anaokuluna yardım amacıyla bir gala düzenleyerek Adana iş dünyasını bir araya getirdi. Geniş bir katılımla gerçekleşen galanın sponsorları arasında Şenpiliç de yer aldı.

AOSB Başkanı Bekir Sütçü, Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ömer Kaya, Yönetim Kurulu Üyesi Yusuf Kara, Denetim Kurulu Üyesi Ergin Turan, Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Meryem Tuncel, Adana Sanayi Odası Başkanı Zeki Kıvanç, Meclis Başkanı İsrafil Uçurum, Ticaret Odası Başkanı Atila Menevşe, Meclis Başkanı İsmail Acı, Adana Ticaret Borsası Başkanı Şahin Bilgiç, AOSB Bölge Müdürü Erksin Akpınar ile iş dünyasının saygın temsilcilerinin katıldığı galada, eğitim için tek yürek olundu.

AOSB Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Sütçü, yaptığı konuşmada eğitime desteğin önemini vurgularken, toplumların geleceklerinin eğitime yaptıkları yatırım ve verdikleri önemle doğru orantılı olduğunu belirtti. Sütçü, “Eğitime yapılan yatırımlar, toplumların geleceklerini belirleyecektir. İyi eğitilmiş bireyler topluma ve devlete yapılmış bir yatırımdır. Eğitim ve eğitim kalitesi ülke ekonomisinin kalkınması ve bunun sürdürülebilir olması bağlamında büyük katkı sağlar. Kalkınmanın sağlanmasının en önemli göstergesi olan eğitim seviyesinin iyileştirilmesi aynı zamanda toplumların ekonomi, sağlık, kültür ve çevre anlamında gelişmelerinin yolunu açar. Bizler de Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi olarak yaşadığımız çevreye de katkı sunmayı görevlerimiz arasında sayıyoruz. Sadece bölgemiz ve ülkemiz ekonomisine katkı sunma çabalarıyla yetinmiyor, sosyal sorumluluk projeleriyle de topluma fayda sağlamaya çalışıyoruz. Bugün burada bir araya gelmemizin nedeni de budur” dedi.

Kadın Sanayiciler Platformu’nun kuruluşundan bugüne sosyal sorumluluk projelerine öncelik verdiğini belirten Platform Başkanı Ayça Çelik, yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Platform olarak altı yıldır doğamıza, çevremize, yaşlılarımıza, genç sporcularımıza destek olmaya çalışıyoruz. Bu sene bunu bir sosyal yardım projesi ile taçlandırmak istedik. Alan olarak eğitimi seçtik ve OSB çevresindeki okullara odaklandık. Misis’teki bir anaokulunun binasını yenilemeye karar verdik. Fiziksel olarak kötü durumdaki anaokulunu yenilemek için 2.5 milyon lira gerekiyordu. İlk parayı kadın sanayiciler olarak aramızda topladık ve ardından bir yardım galası planladık ve sponsorluklar belirledik. Ana sponsorumuz AOSB Başkanlığı. Platformun kuruluşundan bu yana AOSB Başkanı Sayın Bekir Sütçü ve tüm yönetim kurulumuz çalışmalarımıza destek veriyor. Bu desteklerden ve sizlerin bugün burada bizimle birlikte olmanızdan gurur duyuyoruz.”

Yeniden inşa edecekleri okulun sürdürülebilir ve teknolojik özelliklere sahip olacağını belirten Ayça Çelik şu bilgileri verdi: “Okulda bugüne kadar tek sınıfta eğitim veriliyordu, artık üç sınıf olacak. Yaklaşık 40 çocuk kapasiteli ve büyütülebilecek bir konsept hazırladık. Sürdürülebilirliğe ve teknolojiye önem verdik. Çatısına güneş enerjisi sistemi kurulacak, bahçede damla sulama olacak. Depreme dayanıklı ve farklı bir mimari tasarımla yapılacak. Toplamda 150 metrekare alandaki sınıflar perdelerle birbirinden ayrılacak, perdeler açıldığında mekân oyun alanına dönüştürülebilecek. Çocukların teknolojiye yakın olması için düzenli eğitimler verilecek. Biz de çocukların ‘manevi annesi’ olacağız.”

Ayça Çelik, açık artırmalarla birlikte toplamda 2.5 milyon TL bağış toplanan baloya katkı sunan tüm eğitim gönüllülerine, Kadın Sanayiciler Platformu yönetimi ve üyeleri adına teşekkür etti. Konuşmalarının ardından sponsorlara plaketleri sunuldu.

Comments are closed.

Navigate